Loopbaancoaching

Veel professionals doen werk waarin ze weliswaar goed presteren, maar waar hun hart niet ligt. Ze voelen aan dat dit het geval is, maar zijn bang voor de gevolgen als ze meer naar dat hart zouden luisteren. Er blijft een ontevredenheid met het werk en zelfs het bestaan als die vraag niet nader wordt onderzocht. Wat houdt je eigenlijk tegen? Hier begint loopbaancoaching. Eerst belemmeringen oplossen en dan naar de vraag: “Wat wil ik nu eigenlijk ECHT?”

Met die vraag wordt verbinding gemaakt met datgene waar u in uw professionele bestaan het meest blij van wordt. Praktische denkers zien hier meteen een probleem, want ja, concertpianist worden kan ik wel graag willen maar dat gaat me nu niet (meer) lukken. En inderdaad: De vraag wat bij u past zegt nog niets over wat uw praktische mogelijkheden zijn. Wat het wel zegt is dat het belangrijk is werk te vinden dat u met uw specifieke persoonlijkheid fijn vindt om te doen en wat bij u past. Wel of niet met feitelijke gegevens omgaan, wel of niet onder de mensen willen zijn, dat zijn de fundamentele vragen waar het hier om gaat. En bij het uitzoeken wat er bij u past, worden we een flink stuk genuanceerder en gaan we dieper dan u hier leest. Het MBTI onderzoek draagt hier fundamenteel in bij, omdat u hierdoor diercte verbinding ervaart met waar uw capaciteiten liggen en ook waar deze juist niet gelegen zijn. Een uitermate spannend proces, omdat opeens allerlei stujkes ervaring op hun plek  vallen.

Loopbaancoaching en outplacement zijn weliswaar verschillend van aard, maar hebben één ding gemeen: het gaat erom dat u uw plek op de arbeidsmarkt vindt, los van de aanzet tot deze vraag.

  • Loopbaanbegeleiding: Ontdekken hoe u datgene in de wereld zet wat u werkelijk in uw mars heeft.  Het realiseren van uw persoonlijke “branding”. U leert andere kanten van uzelf in de rol van professional kennen. U ontdekt onvermoede kwaliteiten en gaat staan voor wat u werkelijk wilt.
  • Outplacement: ook wanneer het niet uw idee was om op dit moment met deze vragen geconfronteerd te worden kan een oriëntatie op uw loopbaan positief uitpakken. Wanneer er een deur dicht gaat of dreigt te gaan, gaan er altijd andere open. Een bijzonder proces, dat in eerste instantie door velen zeker niet zo ervaren wordt. Doorwerken van de verlieservaring en het rouwproces maken hiervan deel uit. Maar ook het weer opbouwen en gaan zien van een wellicht eerder onvermoed perspectief.

Werkwijze:

  • Oplossen van eventuele belemmeringen in het vrij kijken naar mogelijkheden, zoals persoonlijke waarden en verwachtingen, maar ook belemmerende overtuigingen.
  • Opstellen stapenplan, inventarisatie mogelijkheden en kwaliteiten (MBTI -onderzoek), bepalen van de zoekrichting en vaststellen van doelen over de midellange en lange termijn.
  • Formuleren van een persoonlijk-  en een zoekprofiel, beschrijven van het resumé en het CV.
  • Leren netwerken en gebruik maken van social media. Actief gaan netwerken met gebruikmaking van het bestaande netwerk van My Wish.
  • Directe feedback op uw uitstraling (kleding, gedrag en optreden) en gespreksvaardigheden zodat u van willekeurige sollicitant verandert in een geschikte kandidaat.