Personal coaching

Soms is het tijd om eens in de spiegel te kijken. Je energie is op, je weet het even niet meer en zoekt naar antwoorden op nog vage vragen. Misschien heb je lichamelijk pijn, zoals hoofdpijn of vage rugklachten. De kans is groot dat je teveel hooi op je vork hebt en/of bang bent om bepaalde keuzen te maken. Enkele gesprekken zijn soms al genoeg om verder te kunnen. Wanneer je:

  • voor veranderingen in je leven staat
  • twijfelt of wat je voelt een ‘burn out’ is
  • gedachten in kringetjes ronddraaien
  • anderen moeite doen je te motiveren om een coach te zoeken
  • alleen maar weet wat je NIET wilt
  • niet begrijpt waarom je niet verder komt in je leven…..

……dan wordt het tijd voor coaching.

Er kunnen allerlei vragen voorbij komen. Deze zijn misschien wel de belangrijkste:

  • Persoonsgebonden vragen op het gebied van: leiderschap, assertiviteit, conflicthantering, energieverlies. Maar ook (dreigende) burn-out, negatieve effecten van je privé- op je werksituatie (en omgekeerd). Oud zeer, zoals pest/ of intimiderend gedrag door anderen in het verleden, dat tot op de dag van vandaag effect kan hebben op hoe je in het leven staat.
  • Werkgerelateerde vragen, gericht op ontwikkeling: Hoe profileer ik mijzelf binnen mijn organisatie? Waarom werk ik met sommige personen beter samen dan met anderen? Waarom kom ik hier niet goed uit de verf? Waarom ben ik in sommige situaties bang?
  • Work-life balance: “Help! Ik heb een privé leven!” Hoe houd ik iedereen tevreden en maak ik de juiste keuzen voor mijzelf?

Coaching en ook ‘persoonlijke coaching’ zijn rekbare begrippen. Met mijn opleiding, ervaring en certificeringen werk ik met mensen die vragen hebben, die voornamelijk gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer, maar ook met mensen die vragen hebben van persoonlijker aard. U kunt coaching regelen via uw werkgever, maar ook via uw verzekering afhankelijk van de mate waarin u verzekerd bent.

Wanneer u besluit een eerste (intake) gesprek te voeren kan dat vaak op de korte termijn. In dat gesprek gaan we na of er een potentiële werkrelatie tussen ons kan ontstaan (de ‘klik’factor) en bespreken we globaal uw vraag. Tijdens dat gesprek worden ook afspraken gemaakt voor een eventueel vervolg.