Schilderen

Schilderen doe ik eigenlijk al heel lang, hoewel er pas sinds een jaar of 5 echt productie in zit. Mijn stijl laat zich typeren door kleur- en fantasierijk, krachtig en expressief. Wanneer ik een persoon schilder, associeer ik op mijn indruk van die persoon door middel van kleuren, beelden en beweging. En hetzelfde geldt voor andere situaties en gebeurtenissen die mij inspireren, vaak ook uit het nieuws en de sport.

Soms maak ik gebruik van plaatjes, krantenfoto’s of knipsels die mij raken. Ook voeg ik soms materialen toe aan de verf, zoals zand of ander stevig materiaal. Daarmee krijgt het beeld meer body. Ik schilder intuïtief en snel. Ik werk op het moment alleen met acrylverf, omdat dat mooi in lagen is op te bouwen. De formaten van haar schilderijen zijn betrekkelijk klein, variërend van 60 x 80 tot 25 x 25 cm.

Ik heb een aantal schilderijen verkocht en schilder soms in opdracht; ik ben wat huiverig voor expositie. Mijn schilderijen zijn wel te koop (en niet duur) en te zien bij mij huis. Inlijsten gebeurt in overleg, afhankelijk van de wens.

Klik hier voor een foto-gallery met foto’s van mijn schilderijen.